Wat doen wij?
Wat doen wij?

Wat doen wij?

Voordat beschermingsbewind is uitgesproken door de kantonrechter

 

Kennismakings-/Intakegesprek

Tijdens dit gesprek leggen wij u uit wat bewindvoering is en wat het voor u betekent. Wij vragen u om een aantal belangrijke papieren zoals identificatiebewijs, inkomensgegevens en – als daar sprake van is- een overzicht van uw schulden.

Hulp bij de aanvraag beschermingsbewind

U vraagt zelf bewindvoering aan bij de kantonrechter. Wij vullen aan de hand van de door u aangeleverde informatie de formulieren voor u in. Dit bespreken wij met u waarna u de formulieren kunt ondertekenen. Samen met onze bereidverklaring sturen we deze formulieren op naar de rechtbank. Na een aantal weken zal u een uitnodiging ontvangen voor een zitting bij de rechtbank. Hier wordt het bewind uitgesproken. Dit wordt bevestigd door een beschikking.

Let op!

Op het moment dat u nog niet onder bewind staat, kunnen wij ook niets doen aan uw schulden. Is er sprake van dreiging van huisuitzetting of afsluiting van gas, elektra of water, dan kunt u dit ons zo snel mogelijk laten weten. Wij zullen dan proberen om uitstel aan te vragen.

Nadat beschermingsbewind is uitgesproken door de kantonrechter

 

Budgetplan

Om er voor te zorgen dat u inzicht krijgt in uw financiële situatie, maken wij voor u een overzicht met alle inkomsten en uitgaven. Dit is het budgetplan. In het budgetplan staat welke vaste lasten wij iedere maand van uw inkomen zullen betalen. Er staat in het plan ook beschreven voor welke betalingen er gereserveerd (gespaard) moet worden en hoeveel huishoudgeld u krijgt per week/per maand.

Post

Als de beschikking van de rechtbank is ontvangen geven wij het bewind door  aan alle instanties waar u mee te maken heeft. U kunt hierbij denken aan uw verhuurder en uw werkgever. Wij zullen een verzoek indienen of zij de post van u aan ons toe willen sturen.

Ontvangen van uw inkomen en betalen van uw vaste lasten

Wij beheren als uw bewindvoerder uw geldzaken. Op het moment dat u onder bewind staat, beslissen wij wat er met uw inkomen gebeurt. Hiertoe openen we op uw naam een beheerrekening.Uw inkomsten komen allemaal op deze bankrekening terecht. Deze rekening wordt beheerd door Florijn Civiel Bewind. Op het moment dat wij uw inkomen ontvangen, zorgen wij ervoor dat hiervan al uw vaste lasten worden betaald. Voorbeelden hiervan zijn de huur of de ziektekostenpremie. U krijgt van ons iedere week huishoudgeld op uw eigen rekening. U kunt dit geld gebruiken om boodschappen te doen. Eenmaal per maand ontvangt u van ons een overzicht van de inkomsten en de uitgaven die we voor u hebben gedaan.

Aanvragen voorzieningen en verzekeringen

Florijn Civiel Bewind vraagt voor u voorzieningen aan. U kunt hierbij denken aan het aanvragen van (bijzondere) bijstand of bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag. Wij verzorgen voor u ook uw belastingaangifte over het voorafgaande jaar en wij vragen kwijtschelding aan voor gemeentebelastingen. Florijn Civiel Bewind zal er ook zorg voor dragen dat u alle noodzakelijke verzekeringen heeft. Zoals u kunt zien verzorgen wij dus uw gehele financiële administratie.

Schulden regelen

Als u schulden heeft, dan proberen wij hier een oplossing voor te vinden, bijvoorbeeld in de vorm van een betalingsregeling. Als de schulden problematisch zijn, dan begeleiden wij u naar schuldhulpverlening met als doel het aanvragen van een saneringskrediet.

Verantwoording aan kantonrechter

De rechtbank benoemt Florijn Civiel Bewind als bewindvoerder. Wij leggen jaarlijks verantwoording af aan de rechtbank. Dit gaat middels de R&V (Rekening en Verantwoording). Deze bespreken wij met u. U en Florijn Civiel Bewind ondertekenen de R&V en sturen deze naar de rechtbank.

Aanmelden

  • Heeft u geen e-mailadres?

    Dan kunt u zich telefonisch
    aanmelden via (020) 751 06 11

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
  • Wilt u minimaal de velden met een sterretje * invullen?

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.